Her er en oppskrift på rabarbra-is med blåbær.

Dette trenger du:

200 g rabarbra
50 g demerarasukker (brunt sukker)
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl fløte
3 dl melk
2 ts vaniljesukker
blåbær

Fremgangsmåte:

Start med å skrelle rabarbraen og dele den i mindre biter. Ha den så i en liten ildfast form sammen med demerarasukkeret og stek det under aluminiumsfolie i stekovnen på 225 grader i ca. 15 min.

Da skal rabarbraen være myk, men fremdeles ha litt hold. Ta den ut og la den bli helt avkjølt.

Mens rabarbraen steker, kan du lage vaniljesausen. Ha eggeplommene og sukkeret i en bolle og rør det sammen. Bland fløte, melk og vaniljesukker i en kasserolle og kok opp. Hell halvparten av den kokende væsken oppi egg- og sukkerblandingen og rør til alt sukkeret er oppløst. Så heller du hele blandingen tilbake i kasserollen og varmer det opp på ganske svak varme mens du rører hele tiden. Nå er det viktig at dette ikke koker, da vil sausen skille seg.

Når sausen begynner å tykne, tar du den av plata og setter den til avkjøling.

Har du en ismaskin kan du bruke den når vaniljesausen er helt kjøleskapskald. Hvis ikke, heller du det i en isboks og setter den i fryseren. Ta den ut én eller to ganger med ca. 2 timers mellomrom og rør kraftig i massen slik at iskornene blir brutt. Du kan gjerne bruke miksmasteren. Etter siste gjennomrøring, blander du inn rabarbramassen, som også er helt kald.

Her har jeg drysset over noen blåbær. Deilig!