Les oppskrift på reker i karri her, så har du noe å lage til en stund du vil hygge deg litt ekstra. Passer også som mat til selskap.

Dette trenger du:

2 ½ dl basmatiris, godt vasket

2 ts. curry pulver

3 ½ ss. Mais eller druekjerneolje

1 løk, skåret opp

4 hvitløk

4 cm. frisk ingefær, skrelt

1 boks terninger med tomater

1 serrano chilipepper, halvert og frø fjernes

500 g rå tiger reker, skallet fjernes sammen med den svarte tarmen

1 1 / 4 kopp yoghurt naturell

1 bunt frisk koriander, hakket

Bland den skyllede risen med 3 1 / 4 dl. vann, 1 ts. karri, salt og 1 ss. olje i en kasserolle.
Legg lokk på og la det koke på lav / middels varme i ca. 15 minutter. Hold den varm. Ha løk i en food prosessor og hogge dette fint, hell evt. av noe væske og løken i en bolle.

Hakk opp hvitløk og ingefær fint i food processor, hell det i en bolle og sett til side. Ha tomater i food-prosessor med 2 ½ dl vann og kjør det til en jevn masse. Varm 3 ss. olje i en panne over middels høy varme, tilsett løken og la dem surre til blir gylne.

Tilsett blandingen med hvitløk, chili, salt og karri pulver. Lynstek til det begynner å bli brunt, ca. 3 minutter under omrøring. Hell i tomatblandingen å la det småkoke i 8 minutter til den begynner å tykne litt. Ha i reker, legg lokk på og la det putre til rekene endrer farge, ca. 3 minutter (Pass på at det ikke blir for lenge). Ta vekk kasserollen fra varmen og rør inn yoghurt, etter smak, med halvparten av koriander. Serveres straks med kokt ris og pynt med resten av koriander.