Dette er en meksikansk matrett som heter Camarones con almendras.
Oppskrift for 6 personer:

– 400 g reker, ferske og nykokte… eller hermetiserte
– 350 g asparges
– 1 lite glass med oliven, grønne
– 2 ss olivenolje
– 4 vårløk
– 2 ss tomatpuré
– 1 sitron
– 1 klype sukker
– ½ ts salt
– ½ ts pepper, nykvernet
– 3 ss tomatketchup
– 2 sprut Worcestershiresauce
– 2 sprut tabascosauce
– 75 g flak av mandler
– 6 salatblader

Hakk løken fint opp og kutt salatbladene i strimler og klem sitronen. Hvis du bruker bokser må de stilles til å dryppe fra seg. Det samme gjelder asparges. Væsken fra begge boksene må spares til senere. Skjær oliven i skiver. Varm olje i en stekepanne og stek løken i 3 minutter. Legg til fuktighet fra reker og asparges og tomatpuré, sitronsaft, sukker, salt, pepper, tomat ketchup, Worcestershiresauce og Tabascosauce.

Rør godt og la blandingen småkoke forsiktig i 5 minutter. Så tar du av kjelen fra varmen, og reker, flak av mandler og oliven røres inn, men sett av litt av dette til pynt. Bland alt godt og still det avkjøling. Før retten serveres fordeles salatstrimler på 6 plater. Over dette kommer rekeblandingen, og retten er dekorert med olivenskiver og asparges, pluss noen reker.