Oppskrift på reker og skalldyr med risotto. Dette er en rett som er smakfull, godt og enkelt å lage.
Dette trenger du:
100 g reker uten skall
100 g blåskjell uten skall
1 finhakket løk
1 finhakket hvitløkbåt
2 ss olivenolje
3 dl risottoris
1 dl hvitvin
9 dl varm grønnsaksbuljong
2 gulrøtter i terninger
1 dl fryste grønne erter
1 dl revet parmesanost
salt og pepper
Fremgangsmåte
Start med å surre løken i olje til den er myk, tilsett risen og bland godt. Hell i hvitvin og kok den helt inn.
Spe på med varm buljong, rør godt og la det hele koke i omtrent 15 minutter.
Tilsett gulrøtter og erter og la disse koke sammen med risen til risen er kokt.
Bland inn reker, blåskjell og det meste av parmesanosten.
Smak til med salt og pepper.