Lyst å lage reker på spyd? Her er en oppskrift på akkurat dette med salat til som tilbehør. Er ment for 4 personer.

20 store rå tiger reker, tint

Marinade:

½ dl soyaolje

saften av 1 appelsin

2 ts. rørsukker

2 hvitløk, presset

10 g ingefær fint revet

salt og nykvernet pepper

Trespyd

ruccolasalat

sweet chili saus

Fremgangsmåte:

Sett tre spyd i kaldt vann i minst ½ time før bruk. Rør sammen marinaden og smak den til med salt og nykvernet pepper.

Få av skallet av rekene til bare halen sitter igjen. Skjær dem opp i ryggen og fjern tarmen. Få dem i marinaden og la dem marineres et par timer. Når den tid kommer, ta de opp fra marinaden å ha de på spydene med ca. ½ cm. intervaller. Stek dem gode kull på en engangsgrill eller en god varm grillpanne inntil de endrer farge, ca. 3 minutter på hver side.

Spre salaten på 4 tallerkener, smak til med salt og nykvernet pepper. Drypp med sweet chili saus og sett rekespydene ovenpå. Serveres umiddelbart.