Her er det forslag på pizzafyll som er rester fra kjøleskapet.

Ta hva du har og bruk opp rester.

Lag egen pizza deig eller kjøp en ferdig deig, alt blir godt på pizza.

Pizzadeig:

700 g hvetemel eller Tipo 00 mel,

25 g gjær,

3 dl lunkendt vann,

0,5 dl olivenolje,

1 ts salt.

Lag pizzadeig slik:

Ha mel i en bakebolle. Smuldre inn gjæren. Varm opp vann og olje (ikke mer varm enn «fingervarm») hell væsken over og rør den inn+ til slutt salt. Elt alt ammen til en deig og sett den til heving ca 1 time, under litt plastfolie.

Kjelve deigen ut, til like stor som en stekeovnsplate med bakepapir på.

Ha på pizzafyll og stek pizza på 200 grader i va 15 min.

Forslag til pizzafyll:

Philadelphia ost med gressløk og urter eller naturell. Kan også bruke tomatsaus.

Oppå dette kan du bruke:

Påleggspølser eller kjøttpølser. Stekt kjøttdeig av okse eller kylling.

Laks – kokt/steks eller røkt.

Grønnsaker: purre, rødløk i tynne skiver, paprika i skiver, oregano, gressløk

Oster: blåmuggoster og eller andre skarpe oster.

På toppen av alt fyll, strø over reven ost slik som jarlsberg eller cheddar.

Stek pizzaen i stekovn på 200 grader i ca 15 -20 min. Følg med på hvor steks du/dere til ha pizzaen stekt.

Eller stek pizzaen på stenplate på grill.

Varm opp stenplaten før pizzaen legges på og stek ca 12 -15 min, følg litt med på stekingen.

Server gjerne salat til pizzaen i tillegg til rømmedressing e.l.

God middag!