Hvordan lage en deilig riskrem til julen

Julen er en tid for kos, glede og selvfølgelig deilige desserter. En av de mest tradisjonelle og kjære dessertene som ofte serveres i juletiden er riskrem. Denne herlige blandingen av kald risgrøt, fløtekrem og søte bærsauser er en favoritt blant både små og store. I dette innlegget vil vi lære deg hvordan du kan lage den perfekte riskremen som vil glede alle gjestene dine.

riskrem oppskrift

Riskrem ingredienser:

 • Kald risgrøt
 • Fløte, som kan vispes til krem
 • Litt sukker
 • Skåldede, hakkede mandler
 • Noen plater gelatin, mykes opp i kaldt vann og varmes opp i vannbad til det blir flytende

Riskrem fremgangsmåte:

 1. Forbered risgrøten: Lag gjerne mer risgrøt enn det som trengs for dagen, slik at du har nok til riskremen. Sett den resterende risgrøten i kjøleskapet for bruk neste dag. Når den er kald, kan du begynne å lage riskremen.
 2. Pisk fløten: Ta fløten og pisk den til en luftig krem. Tilsett litt sukker etter smak for å gi kremen en søt og deilig smak. Bland kremen forsiktig inn i den kalde risgrøten til det blir en jevn blanding.
 3. Tilsett mandler: Skold mandlene for å fjerne skallet. Hakk dem deretter fint, slik at de gir en deilig tekstur til riskremen. Ha de hakkede mandlene i blandingen og rør godt.
 4. Bruk gelatin: Myk opp noen plater med gelatin i kaldt vann i henhold til instruksjonene på pakken. Varm deretter opp gelatinen i vannbad til den blir flytende. Tilsett den flytende gelatinen i riskremen og rør godt for å sikre at den fordeler seg jevnt.
 5. Servering: Hell riskremen over i et vakkert serveringsfat eller i porsjonsskåler (kuverter) for individuelle porsjoner. Sett riskremen i kjøleskapet slik at den kan stivne og bli ekstra god før servering.

Bærsaus til riskrem:

Til riskremen er det vanlig å servere deilig bærsaus som gir en frisk og søt kontrast til den milde riskremen. Du kan velge mellom jordbær, bringebær eller kirsebær for å lage sausen. Her er fremgangsmåten:

 1. Kok bærene: Ta de bærene du ønsker å bruke til sausen og kok dem opp sammen med litt vann og sukker. La bærene koke til de blir myke og saftige.
 2. Mos bærene: Bruk gjerne en potetmoser eller stavmikser for å lage en jevn saus av bærene. Hvis du foretrekker en litt grovere konsistens, kan du også mose dem med en gaffel.
 3. Tilsett maismeljevning: For å tykne sausen tilsetter du litt maismeljevning mens sausen fortsatt koker. Rør godt for å unngå klumper og la sausen koke litt til den blir tykk og fyldig.
 4. Avkjøling: La bærsausen avkjøles før servering, eller hvis du vil ha den litt lun, kan du servere den så snart den har fått en behagelig temperatur.

Så, nå har du oppskriften på hvordan du kan lage en fantastisk riskrem til julen. Denne deilige desserten vil definitivt bli en hit blant gjestene dine. Men husk å være oppmerksom på eventuelle allergier, spesielt når det gjelder mandler. Nyt julen og de gode smakene den bringer!