Her er en oppskrift på grovt og fiberrikt rugbrød.
(4 Porsjoner)

Dette trenger du:
1 kg sammalt Hvete grovmalt
300 g sammalt Rug finmalt
200 g sammalt Rug grovmalt
200 g Rugflak
2 poser Tørrgjær
1 ss salt
5 dl Havrekli
5 dl Kruskakli
1 dl Hirsefrø
1 dl Sesamfrø
1 dl Solsikkefrø
1 dl Linfrø
1,8 liter lunkent vann ca.38 grader

Fremgangsmåte:
Her bør du bruke en kjøkkenmaskin.
1,8 liter lunkent vann tilsettes bakebollen, 2 poser tørrgjær, la dette få bobble litt ca 10 minuter. Tilsett resten av ingrediensene å la maskinen jobbe med deigen i minst 5 minuter. La deigen stå å heve i ca. 45 minuter. Hell over i 4 velsmurte brødformer (1 1/2 liter). Et tips: Man bør ha en stripe bakepapir i bunnen på på brødformen. La den stå å etterheve i ca. 1/2 time. Stekes ved 220 grader i ca 1 time. Deretter bør brødet avkjøles under håndkle på rist.