Dette er en oppskrift på rullekake med sjokolade.
Det har vært tradisjon i deler av Europa fra hedensk skikk å ta et tre eller en vedkubbe inn og brenne det ned mot jul.
“Vedkubben” er blitt til en kake med sjokoladeglasur.
Her er det forklaring på laging av rullekake med sjokolade i deigen og oppå.:
Ingredienser:
4 egg,
100 g sukker,
0,5 dl melk,
100 g hvetemel,
20 g kakao,
2 dl kremfløte,
50 g sukker,
250 g rømme og eller cottage cheese,
litt bringebær, knust av frosne bær
1 plate Dronningsjokolade,
0,5 dl fløte,
ca 80 g melis
2 ss kaffelikør
Slik lager du rullekake med sjokolade:
Visp eggedosis av egg og sukker til en stiv masse.
Bruk en sikt og ha i hvetemel og kakao, sikt det i deigen og rør rundt til alt er blandet godt.
Stek rullekaken på bakepapir på en stekeplate.
Legg deigen jevnt utover.
Stek på 180 grader i ca 10 -12 min.
Legg bakepapir på benken med litt sukker og eller melis på.
Når kaken er stekt, velv den over på papiret og ta av det papiret kaken er stekt på. Legg på nytt papir og la kaken bli kald.
Visp kremfløten til krem og ha i rømme og eller cottage
cheese evt. også litt bringebær eller andre bær eller sjokolade. Smør denne kremen jevnet utover kaken og rukk den sammen. Legg kaken i kjøleskapet med bakepapir utenpå til den blir helt kald.
Smelt en plate sjokolade i en bolle over et kjele med
vanndamp til all sjokoladen er smeltet.
Ha i litt fløte og melis og bland det hele godt sammen. Evt. med litt kaffelikør.
Hell sjokoladeglasuren over kaken evt. formet som en «vedkubbe».
Lag litt ujevnheter og evt. pynt med kakestrø.
Sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres.
Server kaken med kaffe og evt. litt mer krem.
