Dette er en oppskrift på russisk sommersuppe. Dette er en tradisjonsrik suppe med brennesle og matsyre.
Antall porsjoner: 4

Dette trenger du:
300 g svinekjøtt eller pølser
3-4 poteter
2 gulrøtter
1 løk
1 ss tomatpure
200 g brennesle
50 g matsyre
2-3 liter buljong
salt, pepper, litt rømme

Fremgangsmåte:
Start med å koke buljong, helst kokt på svinekjøtt, men vanlig kjøttsuppebuljong kan også brukes.
Skjær løk og gulrøtter i biter og stek i panne til de er gylne.
Tilsett tomatpurè i pannen og stek litt til.
Skjær potetene i biter og tilsett i kokende buljong, kok dette i 5-7 min. Skjær brennesle og syre og tilsett buljongen sammen med gulrøttene og løken. TIPS: Ha kokende vann over brenneslen før du skjærer den, da “brenner” den ikke.
Tilsett kjøttet eller pølsene og kok til alt er mørt i ca. 5- 10 min.
Smak til med salt og pepper.

Ha en ss rømme i hver tallerken før den serveres.

Tilberedningstid: 40 min.