Her er en oppskrift på salat med kokte egg.
Dette trenger du:
8 egg
1 friseesalat
1 pakke red rhurbarbsalat eller rucolasalat
4 vårløk
1 dl olivenolje
3–4 ss eddik
2 ss sukker
2 fedd hvitløk
salt
pepper
Fremgangsmåte:
Kok eggene i 7 minutter, slik at de fremdeles er litt flytende inni. Vask og tørk salaten godt. Det skal ikke være noe vaskevann igjen på salatbladene. Har du en salatslynge, bruker du den. Hvis ikke legger du salaten i et kjøkkenklede og lager et knytte og rister rundt til salaten er tørr. Det kan være lurt å dele opp salaten i mindre porsjoner når du gjør dette. Skjær opp vårløken i ringer.
Bland olivenolje, eddik og sukker. Press eller riv hvitløkfeddene og ha oppi. Smak til med salt og pepper og bland det med salaten.
Skjær opp eggene i små biter og ha oppi salatbollen.
Serveres med god brød.