Oppskrift på salat med kylling og pesto for 4 pers.
Dette trenger du:
4 kyllingbryst, med skinn
salt og nykvernet sort pepper, etter smak
1 ss olivenolje
200 g grønne bønner
½ bunt asparges
5 dl erter, forvellet
Pesto:
2,5 dl fersk koriander, hakkede blader
4 vårløk, hakket
1 hvitløksfedd
1 ss fersk ingefær, revet
4 ss usaltede peanøtter
4 ss olivenolje
1 ss soyasaus
Slik gjør du:
Pesto: Bland alle ingrediensene til en jevn masse i en food processor, ca. 2 minutter. Sett til side.
Legg 1 ss pesto under skinnet på hvert kyllingbryst, og krydre. Varm oljen i en klebefri stekepanne på middels varme, tilsett kyllingen, og stek den til den er gjennomstekt. Skjær kyllingen i tynne skiver.
Forvell bønnene og aspargesen (legges i kokende vann i 2–3 min.)Vend dem deretter i en stor skål sammen med ertene i resten av pestoen.
Legg bønnesalaten på et serveringsfat sammen med kyllingen og server. 🙂