Oppskrift på seigryte med poteter og safran.

Dette trenger du for 4 personer:

1 stor gul løk
3 vårløk
4 hvitløksfedd
2 store gulrøtter
1 ss smør
noen tråder safran eller 1/2 ts gurkemeie
1 sukkerbit
6–7 middels store poteter
7 dl vann
saft fra 1/2 sitron
1 kg seifilèt
salt
pepper

Fremgangsmåte:

Rens løk, vårløk, hvitløk og gulrot, og skjær det i tynne skiver. Ha det oppi en kasserolle sammen med smøret og la det surre på ganske svak varme i 5–6 minutter til løken blir blank og fin. Ha safrantrådene sammen med sukkerbiten i en morter og knus det sammen. Ha det oppi kasserollen og la det surre sammen med løken.

Skrell potetene og skjær dem i skiver. Ha dem i kasserollen og slå over vannet. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaften.

Del opp seifiletene i passe store stykker og ha de i kjelen. Nå må du være forsiktif slik at ikke fisken går fullstendig i stykker, så det beste er å blande inn fiskebitene mens de ennå er fryste. La gryta trekke på svak varme i 5 minutter. Fisken er ferdig når den har blitt hvit. Serveres med litt flatbrød.