Vegetar Oppskrift på semulepanne med gorgonzola og parmesan for 4-6 pers.

Dette trenger du:

300 g semulegryn
2 ts salt
1 ss smør
1 ss olje
1 finhakket hvitløksfedd
1 finhakket løk
1 finhakket rød paprika uten frø
1 finhakket gul paprika uten frø
1 aubergine i terninger
1 x 410 g boks finhakkede italienske tomater
1 dl fersk basilikum
200 g gorgonzola
3 ss nyrevet parmesan

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader. Kok opp 1,5 liter vann og ha i semule-gryn og salt. Rør kraftig om for å blande. La koke under lokk på svak varme i ca 20 minutter.
Ha smør og olje i en kjele og brun hvitløk og løk. Ha i paprika og aubergine og la koke i 2 minutter.
Ha i tomatene på boks, 2 dl vann og basilikum og smak til med krydder. La koke i ca 30 minutter og rør om en gang i blant.
Hell halvparten av semulegrynene over på et stekebrett, strø gorgonzola og parmesan over. Hell resten av semulegrynene på toppen.
Hell sausen over semulegrynene. Strø mer parmesan over og la steke i ca 30 minutter. La retten hvile litt, men server mens den er varm.