Her er en oppskrift til god sitronkake.
Den kan du også lage i små illfaste former eller muffens former.
Bruk bare ekte sitroner, denne kaken er kjempegod !
Sitronkake oppskrift:
3 egg,
200 g sukker,
200g smør,
270 g hvetemel,
2 ts bakepulver,
1 sitron, revet skall + saft + evt sitronlikør.
Glasur:
250 g kremost,
ca 400 g melis,
1 sitron presset til saft + litt revet til pynt.
Her er forklaringen på hvordan du baker kaken:
Eggedosis av egg og sukker.
Smelt smør eller bremyk og la det bli litt avkjølt,
Ha i veksel svis hvetemel og bakepulver, sitronsaft, og smør, rør dette sammen men litt forsiktig slik at ikke luften blir rørt ut.
Ha deigen i smurt form og stek i ovn på ca 180 grader i ca 30 minutter. Skjekk at kaken er stekt før du tar den ut.
Avkjøl kaken helt.
Glasur:
Kremost, her er det brukt Philadephia ost, rør inn melis og sitronsaft. (Rør inn mer melis hvis røren er for tynn)
Smør på glasur og ha på pynt. Server! Kjempegod kake!