Sitronpai – En Forfriskende Delikatesse For Dessert og Festbord

Å lage sitronpai er en kulinarisk reise som krever litt tid og kjøkkentrening, men resultatet er vel verdt innsatsen. Denne himmelske kreasjonen kan enten nytes som en dekadent dessert eller pryde festbordet som en imponerende kake. Her tar vi deg gjennom trinnene for å lage denne herlige sitronpaien som vil gi smaksløkene dine en uforglemmelig opplevelse.

Kakebunn:

 1. Begynn med å finne frem en kakeform med løs bunn. Legg bakepapir i bunnen av formen for å unngå at kakebunnen sitter fast.
 2. Knus søt kjeks og bland det med litt sukker og smeltet smør. Trykk dette blandingen jevnt ut i bunnen av kakeformen, og sørg for å presse det godt sammen.
 3. Sett kakeformen til side og la den hvile mens du forbereder sitronkremen.

Sitronkrem:

 1. Press saft av 2 sitroner og/eller 1 appelsin til du har 3 dl saft. Varm opp saften litt for å frigjøre de deilige aromaene.
 2. Finn en bolle og visp sammen 6 hele egg, 200g sukker og 2 ss maisenna, gjerne med en håndmikser, til en jevn blanding.
 3. Hell den varme sitronsaften over i eggeblandingen mens du fortsetter å vispe.
 4. Overfør blandingen til en kjele og varm den opp mens du stadig rører. Pass på at det ikke koker, men at det tykner til en deilig sitronkrem.
 5. Ta kjelen av varmen og sett den i kaldt vann for å avkjøle kremen raskt.
 6. Rør inn 150 g smør i sitronkremen til den blir blank og silkemyk.

Montering og Marengs:

 1. Nå er det på tide å ta frem kakeformen igjen. Hell den nydelige sitronkremen over den ferdige kakebunnen, og sett det hele i kjøleskapet i noen timer, eller enda bedre, til neste dag når sitronpaien skal serveres.
 2. Når du er klar til å fullføre paien, begynner du med å lage marengsen. Pisk 3 eggehvitter og 180 g sukker til en stiv og blank marengs.
 3. Ha den stive marengsen i en kakesprøyte og sett den på toppen av sitronkremen i vakre mønstre.
 4. Stek kaken i ovnen under grillvarme på 250 grader til marengsen blir lett gylden. Vær oppmerksom og pass på hele tiden, da dette tar bare noen få minutter. Alternativt kan du bruke en gassbrenner til å brenne marengsen.

Servering:

Når du har fullført disse deilige stegene, er sitronpaien klar til å bli servert. Den vil garantert imponere både deg og dine gjester med sin forfriskende sitronsmak og kombinasjonen av de myke kakebunnen, den kremete sitronfyllet og den luftige marengsen. Enten du serverer den som dessert etter en god middag eller som en delikat kake på et festbord, vil denne sitronpaien få alle til å smile og fråtse i hver bit.

Lykke til med matlagingen, og nyt denne himmelske sitronpaien med glede og stolthet over din kulinariske mesterverk!