Oppskrift på sjøkreps på jordskokkompott for 4 pers.
Dette trenger du:
4 sjøkreps
olivenolje
salt og pepper
noen kvister tørket einer
16-20 jordskokker
1/2 sjalottløk
3 ss olivenolje
salt og nykvernet sort pepper
litt frisk timian
Slik gjør du:
Skrell og kutt jordskokkene i små biter, stek dem på lav varme i oljen til de faller helt sammen. Ha i noen skjeer vann etter hvert slik at det ikke svir seg, ha i sjalottløk mot slutten. Smak til med timian, salt og pepper. Skal bli lyst gylden.
Stek rensede sjøkrepshaler lett i olivenolje i panne eller i ovnen et par minutter, krydre med salt og pepper.
Anrett de stekte halene oppå jordskokk-kompotten i en dyp, liten bolle eller et glass. Sett fyr på en liten kvast med einer, blås ut og legg oppi glasset, legg på lokk og server. Ta så av lokkene og se røyken velte ut. Det er ikke mye røyk som skal til, men dette gir krepsen et lettrøkt og kledelig smak. (røkingen kan sløyfes.)