Ved å lage sjokolademousse hjemme kan man kontrollere ingrediensene og unngå tilsatte konserveringsmidler eller andre søtningsstoffer. Det kan også være en morsom og kreativ aktivitet å lage mat hjemme, spesielt sammen med barn eller venner.

Sjokolademousse er også enkel å tilpasse etter eget ønske med forskjellige smaker og smakstilsetninger.

Ingredienser – Sjokolademousse

150 g Dronningsjokolade
3 egg,
2 dl fløte,
2 ss melis,
1 ts vaniljesukker.

Slik lages sjokolademousse:

Smelt sjokoladen i vannbad.

Dvs: sett en bolle over en kjele med varmt vann som småkoker på platen.

Del eggeplomme og hvitte i to forskjellinge boller.

Stivpisk eggehvitten.

Pisk fløten (i hver sin bolle), sammen med vaniljesukker og melis.

Når sjokoladen har smeltet og har avkjølt seg litt, ha et et egg av gangen og rør rundt.

Ha deretter i kremen og rør det sammen.

Ha i den stivpiskede eggehvitten forsiktig og ta desserten over i kuvertglass.

Sett glassene i kjøleskap 4 – 5 timer eller til neste dag.

Server med litt bringebær, ananasbiter eller reven sjokoladen oppå sammen med litt krem.

Deilig dessert til middag.

sjokolademousse oppskrift