Oppskrift på sjokoladetrøfler til ca. 30 trøfler.
Dette trenger du:
1,5 dl kremfløte
½ dl rom
2 ts pepperkakekrydder
(kan droppes)
80 g smør delt i biter
80 g kokosfett delt i biter
100 g hakket mørk sjokolade
300 g hakket melkesjokolade
kakaopulver til pynt
Slik gjør du:
Varm opp fløten sammen med rom og pepperkakekrydderet. Tilsett smøret og kokosfettet og la blandingen avkjøles til den er lunken.
Smelt sjokoladen i et vannbad og rør det inn i kremblandingen. Hell det over i et stekebrett med plastfolie og avkjøl i 24 timer.
Slå blandingen ut av brettet, del den i biter og form dem til biter i valnøttstørrelse. Strø over kakaopulver og sett dem i kjøleskapet.
Slik kan du lage pepperkakekrydder (valgfritt):
Bland ganske enkelt sammen:
50 g malt kanel
35 g malt nellik
25 g malt muskattnøtt
35 g malt ingefær
65 g malte fennikelfrø (kan sløyfes)
65 g malte korianderfrø (kan sløyfes)
65 g malt anis (kan sløyfes)