Pai er en deig som du gjerne steker litt først og har i resten etterpå.
Her har vi fyllt pai med skinke. Pai kan stekes i en ildfast form gjerne som er tett i bunnen slik at ikke melk og egg flyter ut.
Skinkepai oppskriften er som følger:
Ferdig kjøpt paideig eller lag deigen slik:
150 g hvetemel,
150 g bremyk,
1 egg,
litt vann,
litt salt
Bland alt sammen og sett den kaldt i kjøleskap en time før den kjevles ut og og legges i formen.
Prikk den med en gaffel og stek i ovn 200 grader i ca 30 -40 min.
Skinkepai fyll:
Kantareller eller annen sopp,
Purre eller løk,
Paprika, skinke,
3 del helmelk, 3 egg.
Revet ost
Stek kantareller og purre og ha i paprika mot slutten av stekingen, ha dette over til paiformen. Ha i skinke som er skåret i biter. Ha over melk og eggblandingen til det dekker fyllet.
Legg på revet ost.
Stek ved 200 grader i ca 40 min.
Server gjerne med litt grønn salat.