Her er en oppskrift på soyaburgere som er glutenfri. Dette er et sunt, saftig og velsmakende vegetarisk alternativ til burgere som riktignok krever litt ekstra med arbeid. i

Dette trenger du:
100 g tørkede soyabønner
125 g mandler
1 hakket løk
1 stor finrevet gulrot
4 ss glutenfrie havregryn
4 ss kikertemel
2 egg
noen dråper sitronsaft
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts havsalt
3 ss sesamfrø
Kokosolje eller olivenolje til steking

Fremgangsmåte:
Soyabønnene må ligge i kaldt vann natten over. Neste dag: Skyller du dem godt og lar dem renne av litt. Ha bønnene i en stor, tykkbunnet kjele, dekk dem med vann og kok opp. Skru ned varmen og la dem småkoke i ca. 2,5 – 3 timer. Skyll bønnene igjen og la dem renne av.

Legg soyabønner, mandler og hakket løk i en kjøkkenmaskin, og mal det til det er en grov masse. Ha dette over i en bolle, tilsett finrevet gulrot, havregryn, kikertemel, egg, sitronsaft, spisskummen, koriander, havsalt og sesamfrø. Rør godt sammen.

Form deigen til 12 jevnstore burgere. Varm oljen i en stor stekepanne og stek burgerne ved middels varme i noen minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomvarme.