Oppskrift på speltkrem med vanilje, kirsebær og revne mandler for 4 pers.

Dette trenger du:

1 liter melk
120 g hele speltgryn (perlespelt) Byggryn kan også brukes.
1 knivsodd salt
1 stang vanilje, delt i to på langs
50 g hakkede, skåldede, ristede mandler
2 1/2 dl fløte
3–4 ss sukker, eller etter smak
1 beger kirsebær

Slik gjør du:

Kok speltgryn, melk, litt salt og vanilje under lokk på svak varme til grøten er ferdig, ca. 45 minutter.
Rør forsiktig innimellom. Avkjøl grøten og ta ut vaniljestangen.
Nøttene hakkes og blandes i, spar litt til å strø over.

Bruk eventuelt en mandelkvern til å male dem fint før du drysser dem over.
Fløten piskes til lett krem og vendes inn.
Server i dype skåler med friske eller rørte kirsebær