Dette er en lavkarbo oppskrift på stekt kyllingfilet med bernaise og brokkoli.
Dette trenger du:
2 kyllingfileter
himalayasalt eller havsalt
pepper
paprikapulver
vann
steke cocosa
Bernaisesaus
75 gram meierismør
1 dl kokoskrem/kokosmelk
2 eggeplommer
Ca 2 ts med tørr estragon
1 liten ss bernaise essens
Fremgangsmåte:
Kokt og stekt kyllingfilet.
Ha litt kokende vann i stekepanna (vannet skal såvidt dekke stekepanna), legg kyllingfiletene i vannet og la de koke i ca 1 1/2 til 2 minutter på hver side. Om det er vann igjen i stekepannen heller du det ut og har i litt steke cocosa i pannen. Nå skal kyllingfiletene brunes lett i stekepannen til de er gjennomstekte. Krydre med salt, pepper og paprikapulver.
Ved å koke kyllingfiletene først så tar ikke stekingen så lang tid og de blir gode og møre.
Bernaisesaus.
Meierismør og kokoskrem/kokosmelk smeltes langsomt og gis et oppkok.
Eggeplommer, tørr estragon og bernaiseessens vispes sammen og has i meierismøret og kokoskrem/kokosmelken og varmes. Skal ikke koke
Pynt gjerne tallerkenen med paprikaringer, alfalfaspirer, tomater og lignende. Husk kokt brokkoli eller andre grønnsaker du liker til kyllingfileten og bernaisesausen. Enkelt og godt.