Her er det satt opp enkle tips på hvordan steke laks eller annen fisk i en ildfast form i stekovnen.
Dette er en grei måte å steke på og du gjør hele jobben på en gang, så rett i ovnen, deretter server.

Det du har i formen er grønnsaker du selv liker til fisk.
Eksempler på grønnsaker kan være:
Purre eller annen løk,
Gulrot i skiver eller biter,
Sellerirot i biter,
Persillerot eller pastenakk,
Blomkål eller brokkoli, i skiver,

Laks, ørret eller annen fisk,
Krydder: salt, pepper, dill, persille, eller ferdigblandet fiskekrydder.
Øverst på fisken ser det pent ut med sitronskiver, ha også i litt smør eller vann i formen slik at grønnsakene ikke setter seg fast under steking.

Stek ved ca 200 grader i ca 20 -30 minutter.
Server!

Ekstra tips:
Kok poteter til,
varm en saus i en kjele på plata,
eller ha litt smør, som tas over den varme fisken ved servering.