
Her er oppskrift på Suksessterte.
Den består av mandelbunn med egg og smørkrem på toppen. Dette må gjøres i to porsjoner, da bunnen må være kald før kremen kan smøres på, og settes kaldt før servering.
Får å få dette bra til, trenger du god tid og tålmodighet, denne er ikke den enkleste kake og lage,
men blir veldig god.
En suksess å servere!
Til denne suksessterte oppskriften trenger du:
Mandelbunn:
5 eggehvitter,
300 g melis,
300 g mandler, hakkes
1 ss hvetemel,
1ts bakepulver.
Slik lages bunnen: Skill eggene og ha hvittene i piskebollen, pisk de stive, ha i melis mm. forsiktig inn og til slutt hakkede mandler. Rør inn mandlene og ha deigen i en rund form med bakepapir i bunnen.
Stekes ved ca 180 grader i ca 30 min. Ta kaken ut og sett den på rist til avkjøling, gjerne med litt bakepapir på toppen så den beholder noe av fuktigheten.
Når kaken er kald, vend den ut på kakefat, gjerne i kjøleskap etterpå.
Egg og smørkrem:
5 eggeplommer,
1 dl fløte,
100 g sukker,
1 ts vaniljesukker,
100 g mykt smør.
Slik lages kremen: Ha eggeplommene i en kjele sammen med sukker og vaniljesukker og fløte. Varm opp mot kokepunktet, men må ikke koke og pisk i kremen hele tiden. Ta kjelen av platen og sett en den i kaldt vann, gjerne med isbiter i vannet.
La kremen bli romtemperatur. Pisk med håndpisker nå inn mykt smør litt etter litt. Pisk godt og til egg og smørkremen blir lysere og stiv.
Ha på egg og smørkremen på mandelbunnen og sett det hele kaldt. Kan godt stå over natten.
Pynt med frisk frukt, skivede mandler eller noen bær rett før servering.
Oppbevar kaken i kjøleskap til den skal serveres. Deilig kake!
Lykke til.