Dette er en oppskrift på tapenadebrød.

Dette trenger du:
6 dl lunkent vann
1 pk gjær
1 ss olje
3 dl grovbakstmel eller 50/50-
blanding av hvetemel og sammalt grov hvete
6 dl sammalt hvete, fin
3 dl hvetemel
100 g oliventapenade (olivenpuré), kan erstattes med pesto

Fremgangsmåte:
– Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett salt og olje og bland i melet. Arbeid deigen til den kjennes smidig og glatt. La den heve under plast i ca. 30 minutter.

– Kjevle deigen ut slik at den passer i en liten langpanne og ha den over i langpannen som er dekket med matpapir. Smør tapenade utover deigen og la den heve i 10–15 minutter.

– Stek tapenadebrødet midt i ovnen på 200 °C i ca. 20 minutter.

Noen tips: Tapenadebrød egner seg godt til å spise sammen med salat, suppe eller som sandwich til lunsjen.