Oppskrift på tomatbasert kjøttsaus for 4 pers.

Dette trenger du:

1 rød chili
1 rød paprika
3 fedd hvitløk
1 vanlig løk
2 bokser grovhakket tomat
1 pakke (400–500 g) kvernet kjøttdeig
½ lime
parmesan
tørkede krydderurter: persille,
basilikum, oregano
salt
pepper
olivenolje

Slik gjør du:

Varm litt olje i en kjele. Finhakk chilien og hvitløken, ha dette i oljen og la det frese litt. Hakk løken, tilsett denne i kjelen og la den bli blank. Når løken begynner å bli blank, tilsett krydderurter etter smak og finhakk paprikaen og ha den også oppi. Press saften av en halv lime oppi. La dette stå på varmen noen minutter og tilsett tomatene fra boksene. La så kasserollen stå og småkoke en stund. Etter et par minutter kan du raspe litt parmesan oppi sausen.

Brun kjøttdeigen i en stekepanne uten å tilsette salt og ha dette i kasserollen når innholdet der har kokt i 10-15 minutter etter at du tilsatte tomatene. Smak til med salt og pepper.