Oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe.

Her er en enkel måte å lage hjemmelaget tomatsuppe på. Det tar ikke lengre tid enn en posesuppe, men smaker bedre, og så vet du hva som er i suppen.
Bruk de smakene som familien liker og lag det tilbehøret som er ønskelig.
Dette er et forslag, ta i de grønnsakene familien liker og bruk en stavmixer, så blir det en jevn og god suppe for alle.

Ingredienser til tomatsuppe:

oliverolje til steking,
sellerirot,
hvitløk,
paprika eller chilli,
hermetiske tomater 1 boks,
salt, sukker, pepper (ca 1ts av hver),
tomatpure,
kraft av hønsebuljong eller oksebuljong,
litt fløte eller rømme,
maizena

evt: kokt egg, og eller makaroni før servering.
Rundstykker, brød eller flatbrød serveres til.

Slik lager du tomatsuppe:

Hakk grønnsakene og stek de lett i olivenolje (eller annen matolje). Ha i en boks hermetiske tomater (eller 2 bokser hvis det er flere enn 3-4 som skal ha suppe) og kraft og la det koke litt. Ca 10 min til grønnsakene er møre.

Bruk en stavmixer som gir glatt suppe, men det er ikke nødvendig.
Smak til med evt. tomatpure, mer salt og pepper.
Ha i evt. litt fløte eller rømme.

Jevn suppa med litt maizena, og kok opp til slutt.
Server.

Tomatsuppen kan godt serveres med kokt egg, eller kokt makaroni. Kanskje også litt ost eller pølsebiter i.
Servere med rundtstykker, brød eller flatbrød til.

God middag!

tomatsuppe oppskrift