Oppskrift på tzatziki, en gresk type dressing. Anbefales!
Dette trenger du:
Ett stort beger yoghurt naturell 1/2 liter
1/2 slangagurk
Ca. 5 fedd hvitløk
Salt
Hvit pepper nymalt
Frisk dill ca. en spiseskje eller en teskje tørket
To teskjeer presset sitronsaft eller lime
En til to spiseskjeer olivenolje
Slik gjør du:
Start med å sile yoghurt gjennom kaffefilter eller et rent klede til det ikke kommer mer vann. Ta en halv agurk som kuttes i tynne skiver bruk for eksempel en ostehøvel. Legg agurk skivene på et stort fat og dryss salt over la dette stå til vannet renner av dem. Når de har stått en times tid presser man resten av vannet ut av agurk skivene slik at de blir tørre. Agurk skivene deles i tynne strimler og has i yoghurten som har blitt tykk å fin konsistens på. Ta å skrell hvitløk feddene å presses ut i en hvitløkpresse eller finhakkes som blandes i yoghurten. Ta i en spiseskje finhakket frisk dill eller en teskje tørket og to teskjeer presset sitronsaft. Smakes til med nykvernet hvitpepper og salt. Helt til slutt blandes en til to spiseskjeer olivenolje som røres godt i slik at den blir glatt og fin.