Her er forklaringen på hvordan man kan koke vaniljesaus/krem hjemme.
Det må gjøres litt nøye og må ikke koke, og røre hele tiden mens kjelen er på plata.
Det er likevel fint å ha laget vaniljesausen selv,

Vaniljesaus, hjemmelaget.

1 egg,
2spiseskjeer (ss) sukker,
1 teskje /ts) mazena,
3,5 desiliter helmelk,
2 ts vaniljesukker,

Kremfløte, et beger

Slik gjøres det:
Ha alt opp i en kjele eller en metallbolle over en kjele med vann,dvs. koke i vannbad, da er det lettere å få det vellykket.
Du må også røre hele tiden, men det tar jo bare noen minutter.

La sausen bli kald og visp fløtekrem og bland disse 2 sammen.
Det egner seg godt til kakefull eller til dessert, prøv selv.

Lykke til.

Vaniljekrem.Hjemmelaget
Det går fint å lage vaniljekrem med egne produkter fra skapet.
Trenger til tid på å bli kald, men kan godt lages dagen før.

Vaniljekrem

Det som trengs er:
4 eggeplommer,
100 g sukker,
2 ss maisenna,

1/2 vaniljestang,
5 dl melk.

Slik lager du vaniljekremen:
Varm opp melk og vaniljestang etter at du deler vaniljestangen i to og skraper ut frøene, dette skal bare bli lun.

I en annen boller has i eggeplommer, sukker og maisenna som røres godt rundt. Hell så over melken litt av gangen, men det røres.
Hell så alt tilbake i kjelen og sett den på platen.
Rør godt mens alt varmes opp til det tykner. Bør ikke koke.
Ta kjelen av varmen og sett kjelen i kaldt vann.


Kan godt legg på mat folie mens kremen er varm, da blir det ikke snert.
Sett kremen i kjøleskap til den skal brukes. Det kan godt lages dagen før.
Bland gjerne fløtekrem og vaniljekrem sammen til kaker og desserter.

Dette blir kjempegodt!