Vannbakkels – En enkel og smakfull kake for alle anledninger

Vannbakkels er en herlig kake som kan lages på flere forskjellige måter, enten som små boller eller som en deilig kakestang. Det beste med denne oppskriften er at du bare trenger en kjele på ovnen for å lage den, og det tar ikke lang tid å forberede deigen. Mange tror at vannbakkels er vanskelig å lage, men med denne oppskriften vil du oppdage hvor enkelt og gøy det faktisk er å lage disse delikate kakene. I tillegg er vannbakkels en kake som kan nytes av alle, da den ikke inneholder sukker og derfor er egnet for personer med diabetes.

Ingredienser til vannbakkels:

 • 125 g bremyk eller smør
 • 2,5 dl vann
 • 125 g hvetemel
 • 4 egg
 • Eventuelt: krem og vaniljekrem

Fremgangsmåte på vannbakkels:

 1. Start med å ha bremyk og vann i en kjele og la det koke opp. Pass på at all bremyk smelter helt.
 2. Ta kjelen av varmen og tilsett alt hvetemelet. Rør godt slik at deigen samler seg til en klump. La deigen avkjøles litt i ca. 5 minutter.
 3. Rør deretter inn ett egg om gangen, til deigen blir glatt og jevn.
 4. For å lage vannbakkels-boller, bruk en spiseskje til å sette deigen i små porsjoner på en bakepapirkledd plate. Pass på at bollene står litt godt fra hverandre.
 5. Hvis du vil lage vannbakkels som en kakestang, bruk en spiseskje til å legge deigen som en lang strek nedover bakepapiret. Du kan også forme deigen som en kringle hvis du ønsker det.
 6. Forvarm stekeovnen til ca. 210 grader Celsius og stek kakene i omtrent 20 minutter.
 7. Vær tålmodig og ikke åpne ovnsdøren før kakene er stekt!
 8. Når kakene er ferdigstekte, ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle seg. Deretter kan du drysse litt melis over kakene og servere dem som de er.

Alternativt:

 1. Del kakene på midten og fyll dem med kremfløte og vaniljekrem, eller krem og friske bær som bringebær eller blåbær.

Vannbakkels er en allsidig kake som passer godt til mange anledninger. Enten du serverer dem som små boller med melisdryss eller fyller dem med deilig krem og bær, vil vannbakkels definitivt glede smaksløkene til alle som får smake. Denne enkle oppskriften gir deg en fantastisk kakeopplevelse på kort tid. Så hva venter du på? Sett i gang og lag disse herlige vannbakkelsene, og nyt smaken av enkelhet og glede!

Lykke til og god baking!