Her er det bakt en stor vannbakkelskringle ca 12 -14 stykker.

Ingredienser:

190 g bremyk /smør

4 dl vann,

190 g hvetemel,

6 egg,

………………………….

5 dl fløtekrem,

1 pk vaniljekrem,

  • melis dryss.

Slik lages denne vannbakkelsen:

Kok opp vann og ha i bremyk/ smør og la dette koke opp.

Ha i hvetemel , ta av varmen og rør til deigen er glatt ( ikke mel klumper). La deigen avkjøles litt og rør inn ett og ett egg til alle eggene er i deigen.

På denne kringlen (se video) er det brukt kakesprøyte til å legge deigen på platen med bakepapir under.

Stek på 210 grader i ca 35 -45 min. Se på kaken under stekingen, må bli lys brun, men ikke tas ut for tidlig.

Avkjøles helt.

Det kan nå pensles på melisglasur med sitrondråper og serveres.

Eller som på denne kringlen: Deles på langs og legg i kremfløte blandet med vaniljekrem rundt på hele kringlen.

Dryss over melis til slutt, og sett kringlen kaldt til den serveres.

Kjempegod kringle som de fleste liker, lykke til.