Her er det bakt en stor vannbakkelskringle ca 12 -14 stykker.
Ingredienser:
190 g bremyk /smør
4 dl vann,
190 g hvetemel,
6 egg,
………………………….
5 dl fløtekrem,
1 pk vaniljekrem,
- melis dryss.
Slik lages denne vannbakkelsen:
Kok opp vann og ha i bremyk/ smør og la dette koke opp.
Ha i hvetemel , ta av varmen og rør til deigen er glatt ( ikke mel klumper). La deigen avkjøles litt og rør inn ett og ett egg til alle eggene er i deigen.
På denne kringlen (se video) er det brukt kakesprøyte til å legge deigen på platen med bakepapir under.
Stek på 210 grader i ca 35 -45 min. Se på kaken under stekingen, må bli lys brun, men ikke tas ut for tidlig.
Avkjøles helt.
Det kan nå pensles på melisglasur med sitrondråper og serveres.
Eller som på denne kringlen: Deles på langs og legg i kremfløte blandet med vaniljekrem rundt på hele kringlen.
Dryss over melis til slutt, og sett kringlen kaldt til den serveres.
Kjempegod kringle som de fleste liker, lykke til.